Grad Velika Gorica

Vijesti

Nova škola u Dubrancu primila svoje učenike

skola-dubranec1Pjesmom i plesom učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda dočekali su svoje prijatelje prvašiće u novoizgrađenoj školi u Dubrancu. Prekrasnim prostorom odjekivao je dječji smijeh. Učenike i njihove roditelje došao je pozdraviti i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

- Zahvalio bih ravnateljici škole Moniki Brleković i voditeljici ove škole Ireni Meštrović na velikom trudu i sve što su ove godine učinile otkako je stradala stara škola u potresu da bismo danas imali u ovoj novoj školi prekrasne osmijehe, zadovoljne roditelje i školu kakvu bregi zaslužuju – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je upravo Područnu školu u Dubrancu odabrao kao prvu pri obilasku velikogoričkih škola.

S razlogom jer je sreća i ponos na licima djelatnika, roditelja i najvažnije djece bila itekako izražena.

-Poseban je osjećaj na prvi dan škole, emotivno je. Svi zajedno moramo raditi na tome da naša djeca budu tolerantna, da odgajamo naše dijete da se prema drugom djetetu ponaša onako kako bismo mi željeli da se svako drugo dijete ponaša prema našem djetetu i da nema odgovornijih od nas za cijeli njihov razvoj. Ovih osam godina osnovnoškolskog školovanja neka bude vrijeme stjecanja znanja, da im jedina briga bude učenje, a za sve ostalo se moramo mi pobrinuti – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Nova škola u potpunosti je opremljena, a pohađat će je 43 učenika u četiri razredna odjeljenja. U Školske klupe prvi put sjelo je deset prvašića.

-Predivna školica za ovaj prostor, za djecu, za roditelje da oživi ovaj kraj. Svi smo uzbuđeni i ponosni danas – istaknula je ravnateljica OŠ Eugena Kvaternika kojoj pripada PŠ Dubranec Monika Brleković.

Ova škola, ističu djelatnici, napravljena je po mjeri učitelja i djece i to ih jako veseli. Tijekom rujna u sklopu škole bit će otvoren i dječji vrtić.

skola-dubranec2