Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Autobusna postaja kod vojarne Pleso

Poštovanje, imam jednu sugestiju vezanu uz promet autobusa na području Velike Gorice, točnije prometovanja busa linije 335 (Pleso).

Naime, izgradnjom nove obilaznice autobusi 321 (Strmec Bukevski) i 335 (Pleso) su promijenili putanje, oboje prolaze kroz gradsku četvrt Rakarje i jedan dio Plesa, a ne staju na tome dijelu. Sve što tražim jest ako je ikako moguće da se uvede stanica kod vojarne Pleso gdje bi velikom broju ljudi, vojnika, radnika, školaraca itd. bilo idealno da se tamo napravi jedna autobusna stanica. Iza sebe imam velik broj stanovnika koji bi i potpisali peticiju ukoliko to bude potrebno.

Marko

7 komentara na: Autobusna postaja kod vojarne Pleso

  • Dražen

    Poštovani,
    vezano uz postavljanje stajališta autobusa u gradskoj četvrti Rakarje-ulica Klarići, na linijama 321 i 335 koje prometuju tom trasom bez stajanja, pridružujem se prijedlogu g.Marka,te molim nadležne da što prije pokušaju naći rješenje.

  • Vera

    Poštovani,
    Već duže vrijeme kontaktiram službu u Gradu, i obećane su stanice, mjerene su ali još nisu postavljene. Znam da je više osoba odlazilo u tu službu, te nazivalo, obećanja postoje, ali za sada stanica nema.

    Podržavam ovu inicijativu i ovim putem, i doista bi bilo vrijeme da zaživi. Autobus ionako prolazi našom gradskom četvrti, pa vjerujem da je moguće naći rješenje za ovo.

  • Marko

    Danas 6. 3. 2012,autobusna stanica Rakarje (prema Plesu)postavljena kod Prenoćišta Ikar!!!! Napokon !

  • Marko

    Sve je u redu i sve je pohvalno, no ne razumijem status stajališta (povremeno). Zbog čega to ? I kakvi su peroni u izgradnji da bi zbog njih postojeća stajališta bila ukinuta ?

  • Vjekoslav Heged

    Poštovani,
    vezano na vaše komentare oko uvođenja dodatne trase linije 335 kroz GČ Rakarje i pripadajuće servisne objekte, dajem objašnjenje. Namjerno smo željeli, što smo sa zadovoljstvom ostvarili, da starom gradskom kružnom linijom povežemo sve gradske četvrti. Međutim, dodatna trasa povećava kilometražu linije koja se ogleda u povećanju troškova koje je potrebno riješiti, kao i pripadajuća stajališta. Autobusna stajališta točno su definirani gradevinsko-prometni prostori na kojima su putnici sigurni i zaštićeni kao i autobus koji se tu zaustavlja. Svako autobusno stajalište minimalno mora imati izdignuti peron sa desne strane kolnika prometnice dužine 15 metara na kojem su putnici zaštičeni i na kojem se može montirati (ako ima mjesta i novaca) kućica. Kako ova stajališta te opreme nemaju, imaju status privremenih do izgranje minimalnih uvjeta za stajališta, kada će prijeći u trajna, a to će biti, kako planiramo, do jeseni.

  • Marko

    Pozdrav, javljam Vam se vezano za stanicu. Došao je 1.9, a samim time i najavljeno ukidanje stanice ukoliko se ne izgradi peron. Koliko vidim, ništa nije građeno u svezi sa stanicom. Da li to znači da nam se stanica ukida ili autobusi još uvijek redovno staju ?

    Unaprijed hvala, pozdrav !

  • jasna dumbović

    ja već 20 godina radim u zračnoj luci pleso ito ježalosno da ovkvo profinjen grad nema diretan prijevoz do z .l . pleso nego stranici tumaraju itraže prijevoz ako dođu iz zagreba misli da je to sramota a mi bi kao u e.u

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>