Grad Velika Gorica

Radna mjesta u Gradskoj upravi

Natječaj za prijam na rad na neodređeno vrijeme i raspored na radna mjesta

Na temelju članaka 17., 19. i 116. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08), a sukladno Planu prijma u službu za 2011. godinu (Službeni glasnik Grada Velike Gorice broj 1/2011), pročelnica Upravnog odjela za pravne, kadrovske i opće poslove i pročelnica službe-tajnica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice,

o b j a v lj u j u
N A T J E Č A J
za prijam na rad na neodređeno vrijeme i raspored na radna mjesta

u Upravni odjel za pravne, kadrovske i opće poslove
1. TEHNIČAR ZA ODRŽAVANJE RAČUNALNOG SUSTAVA (namještenik II. potkategorije 1. razine, 11. klasifikacijski rang), 1 (jedan) izvršitelj/ica
Uvjet: – srednja stručna sprema tehničke struke u četverogodišnjem trajanju

2. ČISTAČICA (namještenik IV. kategorije, I. potkategorije, 10. klasifikacijski rang), 1 (jedan) izvršitelj/ica
Uvjet: – završena osnovna škola

u Službu Gradskog vijeća
3. TEHNIČAR ZA PRIPREMU I ODRŽAVANJE SJEDNICA (namještenik II. potkategorije 1. razine), 1 (jedan) izvršitelj/ica,
Uvjet: – srednja stručna sprema grafičke, tehničke, industrijske ili obrtničke struke

Pored navedenog uvjeta za prijam u radni odnos, kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam na rad (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta).
U službu ne može biti primljena osoba kod koje postoje zapreke prijama u službu propisane člancima 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08).
Osoba se prima na rad na neodređeno vrijeme uz uvjet probnog rada od tri mjeseca.
U natječaju mogu sudjelovati osobe oba spola.
Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koja se popunjava javnim natječajem, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata navedeni su na službenoj web stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, a obavlja se putem pisanog testiranja i intervjua. Na službenoj web stranici Grada Velike Gorice i oglasnoj ploči zgrade Gradske uprave (Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34) objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj.
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na natječaj dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen.

Uz pismenu prijavu s naznakom za koje radno mjesto se podnosi prijava treba obvezno priložiti:
- životopis
- domovnicu
- svjedodžbu ili ovjerenu presliku
- presliku stranica radne knjižice
- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi istražni ili kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci)
- vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08).
Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat, a prije donošenja rješenja o prijmu na rad.

Prijava na javni natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnosi se u roku od 8 dana od dana objave natječaja u Narodnom novinama neposredno u pisarnici gradske uprave Grada Velike Gorice, ili poštom na adresu Grad Velika Gorica, pp1, 10409 Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34. Dokumenti se mogu ovjeriti u pisarnici gradske uprave Grada Velike Gorice.

Kandidati koji se natječu na više radnih mjesta dužni su za svako pojedino radno mjesto podnijeti posebnu prijavu sa svim traženim prilozima.
Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune i nepravodobne prijave na javni natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj. Obavijest o ishodu natječaja bit će dostavljena natjecateljima u zakonskom roku.

OPISI POSLOVA
1. tehničar za održavanje računalnog sustava u Upravnom odjelu za pravne, kadrovske i opće poslove:
- administriranje računalnih mreža i dnevna pohrana dokumenata
- korisnička podrška zaposlenima u Gradskoj upravi i gradskim ustanovama
- briga o ispravnosti i funkcioniranju računalne opreme te obavljanje manjih popravaka
- praćenje stanja računala i računalne opreme i koordinacija pri održavanju računalne opreme s izabranim serviserom
- planiranje i praćenje realizacije Proračunom planiranih rashoda za područje nabave i održavanja računala i računalne opreme
- planira, predlaže i prati plan nabave za područje nabave i održavanja računala i računalne opreme
- skrbi o licencama i vodi potrebne evidencije
- obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog službenika

2. čistačica u Upravnom odjelu za pravne, kadrovske i opće poslove:
- obavlja poslove čišćenja prostorija
- obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog namještenika

3. tehničar za pripremu i održavanje sjednica u Službi Gradskog vijeća:
- obavlja poslove umnožavanja i slaganja materijala za potrebe Gradskog vijeća i njegovih radnih tijela
- sudjeluje u obavljanju poslova tehničke pripreme i otpreme materijala za Gradsko vijeće i radna tijela Gradskog vijeća
- obavlja složenije poslove fotokopiranja i umnožavanja za potrebe drugih upravnih tijela Gradske uprave
- brine o ispravnosti strojeva za kopiranje, slaganje i umnožavanje
- brine o urednoj dostavi pismena i drugih materijala iz svoje domene rada
- obavlja poslove vratara na sjednicama Gradskog vijeća
- obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog službenika

PLAĆA
Plaća djelatnika je zbroj umnoška osnovice i koeficijenta radnog mjesta na koje je djelatnik raspoređen i dodatka na radni staž.
Koeficijent za radno mjesto pod rednim brojem 1. tehničar za održavanje računalnog sustava je 2.20., pod rednim brojem 2. čistačica koeficijent je 1.26 a koeficijent za radno mjesto pod rednim brojem 3. tehničar za pripremu i održavanje sjednica je 1.80.
Osnovica za obračun plaće iznosi 3.210,00 kuna. Za svaku godinu radnog staža plaća se uvećava 0,5% . Dobiveni iznos predstavlja plaću u bruto iznosu.

NAČIN OBAVLJANJA PRETHODNE PROVJERE ZNANJA I SPOSOBNOSTI KANDIDATA
Za radna mjesta pod rednim brojevima 1. -tehničar za održavanje računalnog sustava i 3. -tehničar za pripremu i održavanje sjednica, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata obavit će se putem pisanog testiranja i intervjua. Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na testiranju.
→ S obzirom na suštinu radnog mjesta pod rednim brojem 2. – čistačica, odlučuje se da neće biti pismene provjere. Svi kandidati koji budu zadovoljavali formalne uvjete oglasa bit će pozvani na intervju u kojem će biti provjerena praktična provjera znanja i vještina, odnosno usmena provjera osnovnih znanja komunikacije potrebna pri radu u Gradskoj upravi.

Na službenoj web stranici Grada Velike Gorice i oglasnoj ploči zgrade Gradske uprave (Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34) objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj.

PODRUČJE IZ KOJEG SE OBAVLJA PROVJERA ZNANJA I SPOSOBNOSTI
Područje obavljanja provjere znanja i sposobnosti za kandidate:
- Ustav
- lokalna i područna (regionalna) samouprava
- statut Grada Velike Gorice

POPIS PRAVNIH I DRUGIH IZVORA
Kandidati koji će pristupiti provjeri znanja i sposobnosti pripremit će se iz slijedećih pravnih i drugih izvora:
• Ustav Republike Hrvatske (NN 56/90, 135/97, 8/98 – pročišćeni tekst, 113/00, 124/00 – pročišćeni tekst, 28/01, 41/01 – pročišćeni tekst i 55/01)
• Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 33/01., 60/01. – vjerodostojno tumačenje, 129/05., 109/07., 125/08. i 36/09.)
• Statut Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice broj 10/09.)

VAŽNO – pozivanje na testiranje:
Mjesto i vrijeme održavanja testiranja bit će objavljeno na web stranici www.gorica.hr te na oglasnoj ploči zgrade Gradske uprave Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34 (prizemlje) najmanje 5 (pet) dana prije testiranja. Poziv će sadržavati i imena kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja s kojima će se provesti testiranje.

GRAD VELIKA GORICA