Grad Velika Gorica

Najave

HNK u Velikoj Gorici; Scena Gorica najavljuje premijere

carugaNakon dugo vremena u našem gradu ponovno gostuje HNK i to s predstavom „Čaruga“. Dvorana Gorica, s početkom u 20 sati, večeras je sigurno mjesto koje ne smijete propustiti. Velika glumačka imena hrvatskog glumišta večeras na daskama velikogoričkog kazališta.

Nakon gostujućeg HNK, u dvorani Gorica uskoro vas očekuju i dvije premijere Scene Gorica. U pripremi su predstave:
„Murlin Murlo“ , autor teksta Nikolaj Koljada, režija Boris Cvrtan u izvedbi Filipa Detelića, Ivana Ožegovića, Ivane Legati i Mirele Videk.
Druga predstava je „Pinokio“, prema motivima romana Karla Collodia, dramaturgija Jadranka Bargh, u režiji Marija Kovača, a izvodi Velikogoričanin Filip Detelić uz animaciju lutke Petre Radin.
Premijera Murlin Murlo je petak, 13. svibnja, u 20 sati, u dvorani Gorica, a premijera Pinokia 26. svibnja, u 20 sati u dvorani Galženica.
Ako tome pridodamo premijeru „Mamurluka, koja je već izvedena i to u sklopu akcije „Cuga je tuga“ i ako znamo da nas u lipnju očekuje još jedna premijera predstave „Život je kazalište“ koju Scena Gorica radi u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem lutaka, možemo slobodno reći da Scena Gorica nije doživjela crne najave i „pogrebe“ koje su joj pripisivale određene skupine ljudi. Dapače, Scena Gorica je vrlo aktivna i živi punim životom stvarajući nove predstave. Možemo prišapnuti da nam Scena Gorica priprema još jednu premijeru i to u studenom ove godine.